Buku

Farmakologi Klinikal Pantas: Formula Pelajar

Penulis: Andrew Batchelder, Charlene Rodrigues, Ziad Alrifai

ISBN: 9789674608279

Tahun Terbit: 2019

Harga: RM 35.00 / 40.00 (Sabah & Sarawak)

Kategori: Umum

Beli Dalam Talian:

Lazada Shopee

Panduan rujukan poket ini ialah suatu kemestian untuk semua pelajar perubatan dan doktor muda yang membuat persiapan untuk peperiksaan farmakologi atau memerlukan ulang kaji pantas semasa penempatan klinikal.

Memandangkan tekanan yang semakin mencabar dihadapi oleh kakitangan yang mempreskripsikan ubat kepada pesakit, penekanan lebih telah diberikan atas kepentingan farmakologi dalam kurikulum perubatan. Farmakologi klinikal pantas, dengan pendekatan yang padat dan mudah digunakan, menawarkan format yang menarik untuk digunakan pelajar dalam pengalaman klinikal dan persediaan peperiksaan. Susunan “satu muka satu drug/kelas” membantu pembentukan formulari tersendiri untuk pelajar.

Setiap bab buku ini mirip seksyen buku BNF supaya rujukan silang mudah dilakukan. Kemudian, setiap bab dibahagikan kepada seksyen yang konsisten seperti buku lain dalam siri Rapid.

Rapid Clinical Pharmacology juga boleh didapati sebagai aplikasi mudah alih untuk iPhone, iPod touch, iPad dan Blackberry. Lihat wiley.com/go/mededapps untuk maklumat selanjutnya.