Buku

Aktiviti Ekspresi Kreatif untuk Remaja

Penulis: Bonnie Thomas

ISBN: 9789830688220

Tahun Terbit: 2012

Harga: RM 25.00 / 30.00 (Sabah & Sarawak)

Kategori: Pendidikan, Kreatif

Beli Dalam Talian:

Bukan mudah menghadapi tekanan dalam kehidupan, lebih-lebih lagi bagi remaja yang sering merasakan diri mereka disisih dan disalah anggap. Ekspresi kreatif menerusi seni, kraf dan penulisan merupakan cara bersahaja dan berkesan untuk membantu para remaja meneroka dan meluahkan identiti peribadi mereka.

Buku ini sarat dengan aktiviti seni dan jurnal, cabaran kreatif serta projek mini untuk bilik tidur dan ruang peribadi lain. Kesemuanya membantu remaja untuk memahami dan menyerlahkan identiti diri serta perkara yang penting bagi mereka. Aktiviti yang menyeronokkan ini boleh diubah suai mengikut individu, dan hanya memerlukan seni yang tinggi, agar aktiviti dapat dilakukan oleh sesiapa sahaja. Buku ini mengandungi bahagian khusus untuk kaunselor dan golongan profesional lain yang terlibat dengan remaja, yang menerangkan cara untuk menggabungkan aktiviti dalam mencapai matlamat rawatan.

Buku ini berwawasan dan berimaginasi tinggi ini juga berguna untuk ahli terapi, pekerja sosial, dan kaunselor yang tinggi menggalakkan remaja untuk mengekspresikan diri.